×

Er alt bare blått vann?

En vinterspylervæske inneholder en avansert kjemisk blanding av ingredienser tilpasset for å vaske bort vintersmuss som snø, slaps, salt, olje og asfaltstøv fra veibanen. I tillegg er vinterspylervæsken tilsatt ulike menger frostsikringsvæske som gjør at den ikke fryser, selv ved svært lave temperaturer. En sommerspylervæske inneholder mindre frostsikringsvæske og mer såper (også kjent som tensider) spesielt utviklet for å fjerne sommersmuss. Sommersmuss fra insekter og pollen kan ofte være mer krevende å fjerne enn vintersmuss og trenger en helt annen vaskeevne.

Kontakt oss

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon

Kundeservice

En andel frostsikringsvæske er tilført Wilhelmsen Chemicals sommerspylervæske slik at første iskrystall dannes ikke i væsken før et frysepunkt på -5 ˚C, for å sikre deg som bilfører også i overgangsperiodene fra vår-sommer og sommer-høst. I tillegg til å holde frontrute, bakrute og lykteglass skinnende rene må innholdet være skånsom mot bilens lakk,  metall, krom, plast og gummi.

Valg av spylervæske må følge sesongens værtype. En god huskeregel er å skifte spylervæske samtidig med dekkskifte om våren og høsten.  Med vinterdekkene skal vinterspylervæske på tanken tilpasset temperaturnivået i området du bor i og skal kjøre.

Wilhelmsen Chemicals har vinterspylervæske tilpasset og merket med frysepunkt -15 ˚C,-18 ˚C og -21 ˚C. Det er temperaturmerking som gir informasjon om når første iskrystall dannes i væsken. I tillegg tilbys konsentrat med frysepunkt helt ned til -65 ˚C. Konsentratet kan blandes ut med vann tilpasset utetemperaturen bilen skal kjøre i.

Vinterspylervæskene fra Wilhelmsen Chemicals vil aldri fryse til hard is, men kun få en slush-lignende konsistens ved svært lav temperatur. Dermed vil en spylervæske fra Wilhelmsen Chemicals ikke skade bilens spyleranlegg, pumpe, dyser eller slanger.

 

Hva kjennetegner en vinterspylevæske av god kvalitet?

  • Spylervæsken vasker effektivt bort vintersmuss som snø, slaps, olje, asfaltstøv og veisalt.
  • Spylervæsken holder seg flytende ned til angitt frysepunkt og fryser ikke til hard is ved svært lav temperaturer.
  • Spylervæsken sørger for skinnende rene ruter selv ved svært lave temperaturer.
  • Spylervæsken er konduktiv og kommuniserer med bilens elektroniske system* slik at ikke feilvarsel utløses og spylervæsketilgangen kuttes til bakrute og lykteglass.
  • Spylervæsken har en kvalitet som ikke skader bilens utvendige lakk, metall, krom, plast eller gummi.
  • Spylervæsken har en kvalitet som ikke skader bilens innvendige spyleranlegg, pumpe, dyser eller slanger.

*Mange nye biler har elektronisk måling av nivået i spylervæsketanken.

Wilhelmsen Chemicals utvikler, blander og produserer spylervæske tilpasset norske forhold med krevende vintervær. Spylervæskene Cleanline og Blåtind er Wilhelmsen Chemicals egne merkevarer og tilbyr vinterspylervæske i variantene -15 ˚C, -18 ˚C, -21 ˚C og konsentrat.

All spylervæske blir produsert i Norge i våre fabrikker på utsiden av Tønsberg. Du kan lese mer om dette her

Spylervæskeskolen

Du finner våre filmer fra spylervæskeskolen på vår YouTube kanal

YouTube

Relaterte artikler

Spylervæsken fryser ikke til is

Spylervæske av god kvalitet fryser ikke til is

Vinterspylervæskene fra Wilhelmsen Chemicals vil ikke fryse til hard is, men kun få en slush-lignende konsistens ved svært lav temperaturer, over...

14. desember 2023
Blåtind Sommerspylervæske konsentrat

Nyhet! Blåtind sommerspylervæske konsentrat

Utviklet av spesialister for nordiske kjøreforhold Med mindre alkohol og mer såpe (tensid) enn vinterspylervæske er Blåtind Sommerspylervæske...

20. april 2023
Spylervæske vintervær

Bytt til vinterspylervæske

Med vinteren kommer kuldegradene og vinterspylervæske av god kvalitet må fylles på tanken. Dette for å fjerne vintersmuss og unngå frost på...

1. september 2022
Bytt til sommerspylervæske

Sommerspylervæske fra Wilhelmsen Chemicals

Klar sikt er forutsetning for en trygg kjøretur I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold....

18. april 2022
Kontakt oss
Kontakt oss