×

Sommerspylervæske fra Wilhelmsen Chemicals

Klar sikt er forutsetning for en trygg kjøretur
I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold. Sikkerheten på veien er avhengig av hjulenes grep mot underlaget og førerens evne til å se og vurdere omgivelsene. I sesongovergangene fra vinter til sommer, skifter vi derfor dekk og spylervæske tilpasset værtype, temperatur og type forurensning.

 

Kontakt oss

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon

Kundeservice

Hvorfor bytte til sommerspylervæske?
Smuss på frontruten endrer seg med temperatur og innhold i luften. Etter en lang vintersesong med kuldegrader, veisalt og snø er nå tiden inne til å bytte til sommerspylervæske.

Sommerspylervæske er tilpasset vår og sommer med innhold av pollen, støv insekter og fugleskitt.

For å sikre skikkelig vaskeevne og klar sikt inneholder derfor sommerspylervæsken såpe tilpasset sommersmuss og en mindre andel frostsikringsvæske enn vinterspylervæsken. Med vinterspylervæske på tanken om sommeren vil bilføreren oppleve svært redusert vaskeevne da fugleskitt og insektrester faktisk setter seg hardere fast til glassoverflaten. Resultatet er at smussen ikke fjernes, men dras utover ruten og reduserer sikten ytterligere.

En ren og klar frontrute er et nødvendig sikkerhetstiltak for å få en trygg kjøretur. For å unngå trafikkfilm og dårlig sikt om sommeren skal det derfor alltid være sommerspylervæske på tanken.

Et kjemiteknisk sikkerhetsprodukt av høy kvalitet
På laboratoriet hos Wilhelmsen Chemicals utvikles det unike resepter til ulike spylervæsker. På fabrikken produseres det store volumer spylervæske hver sesong av merkevarene Cleanline, Blåtind og til Privat Label kunder. Alle produktene er tilgjengelig på bensinstasjoner, faghandler og utvalgte storbutikker over hele Norge. Spylervæske utvikles og produseres i ulike varianter tilpasset forholdene. Spylervæske for vinter utvikles for tiden i variantene -15°C, -18°C, -21°C  og i konsentrat. Sommerspylervæske er tilpasset temperatur ned til -5°C.

Kvalitet du kan stole på
Uansett hvilken spylervæske du benytter og som er produsert av Wilhelmsen Chemicals, er du sikret et kvalitetsprodukt som sikrer god sikt ut av frontrute, bakrute, samt klare lykteglass som sørger for lyset du trenger og for at du blir sett av andre bilister. Produktene er skånsomme mot metall, lakk, plast, krom og gummi.

I tillegg er spylervæsken konduktiv, det vil si at den leder strøm og kommuniserer med moderne bilers måleinstrumenter slik at man ikke får feilvarsel i panelet. Dette kan medføre kutt i tilførsel av spylervæske til lykteglass og bakrute.

Spylervæske skolen

Du finner våre filmer fra spylervæskeskolen på vår YouTube kanal

YouTube

Relaterte artikler

Bildet viser laberatorieansatt som gjør tester

Hva er konduktivitet og hvorfor er dette viktig?

Mange moderne biler krever at spylervæsken kommuniserer med de elektroniske måleinstrumentene. Gjør den ikke det, kan det oppstå feilvarsel i...

14. oktober 2019
Kjøre på vinteren

Skade spyleranlegget?

En moderne spylervæske av god kvalitet skal aldri kunne skade bilens spyleranlegg. Et laboratorieforsøk utført ved Teknologisk Institutt for...

14. oktober 2019
Featured Post image

Made in Norway

Wilhelmsen Chemicals AS er en av verdens ledende produsenter og distributør av marine kjemikalier. I Skandinavia har vi en ledende posisjon som...

20. april 2018
Spylervæske i motorrom

Er alt bare blått vann?

En vinterspylervæske inneholder en avansert kjemisk blanding av ingredienser tilpasset for å vaske bort vintersmuss som snø, slaps, salt, olje og...

18. oktober 2019
Kontakt oss
Kontakt oss