×

Kan jeg benytte E10 på småmotorer og båter?

Det har nylig blitt introdusert et drivstoff kjent som E10. E10 inneholder 10% etanol. Drivstoffleverandørene har valgt å innføre E10 for og oppfylle myndighetenes krav til en viss andel biodrivstoff i drivstoffet som selges, det såkalte omsetningskravet. Dette kan også skape utfordringer for visse motorer.

 

E10-bensin kan potensielt føre til problemer på motorer som ikke benyttes hele året, men kun i sesong, det kan være gressklippere, båtmotorer, ryddesager og snøfresere. De økte nivåene av etanol i E10-bensin kan resultere i korrosjon, skader på tetninger og pakninger, økt fuktighet i drivstofftanken og en liten reduksjon i drivstoffeffektiviteten.

For å unngå slike problemer kan det være lønnsomt å vurdere alternative drivstoffalternativer som Blåtind alkylatbensin. Alkylatbensin har mindre negative effekter på motorkomponentene og kan bidra til å opprettholde ytelsen og påliteligheten til små motorer.
I tillegg er alkylatbensin en renere fraksjon enn vanlig blyfri bensin. Blåtind alkylatbensin har redusert utslipp av miljøgifter som kan være svært skadelig for miljøet, mennesker og dyr.

Er du usikker på hvilke drivstoff som skal benyttes på din motor, ber vi deg kontakte motorleverandøren.

 

 

Bruk av E10-bensin på slike motorer kan føre til:

  • Etanol er en mulig korrosjonsfremmer. Etanol har en tendens til å være mer korrosiv enn vanlig bensin. Over tid kan det føre til korrosjon av metaller og drivstoffslangene. Dette kan resultere til lekkasje over tid.
  • Etanol er et løsemiddel som kan forårsake skader på tetninger og pakninger. Etanol kan påvirke noen typer gummi og plastmaterialer som brukes i pakninger, tetninger og drivstoffslanger. Over tid kan disse komponentene bli hardere, sprekke eller bli porøse, noe som kan føre til drivstofflekkasjer eller problemer med luftinntrengning i motoren.
  • Fuktighet i drivstoff tanken: Etanol absorberer fuktighet fra luften, noe som kan føre til problemer med å starte motoren.

Ønsker du å holde deg oppdatert?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og du vil motta nyttig og relevant informasjon.

Relaterte artikler

SDS and controll

Utvidet produsentansvar – en viktig brikke for å redusere miljøpåvirkningen

Utvidet produsentansvar er et prinsipp som innebærer at produsenter av varer og produkter er ansvarlige for hele livssyklusen til produktet,...

31. mars 2023
Nytt og forbedret design

Giftfri frostvæske Blåtind Antifrost Natur

Bruker du rett frostsikring på hytta og i campingvognen? Mange eiere av fritidsboliger, bobiler og campingvogner erfarer at rør, avløp og...

1. november 2021
Blå våt bil

Kvalitesspylervæske

Som bileier skal du være trygg på at spylervæsken er av en kvalitet som både sikrer skikkelig sikt under kjørerturen og er skånsom mot bilen....

18. oktober 2019
Featured Post image

Svanemerkede produkter

Miljømerket Svanen ble opprettet i 1989 og allerede i 1997 ble det første svanemerkede produkt produsert hos oss i Wilhelmsen Chemicals. Vi har...

25. november 2021
Kontakt oss
Kontakt oss