×

Wilhelmsen Chemicals rydder for TV-aksjonen WWF 2020

De ansatte fra Wilhemsen Chemicals fikk en annerledes arbeidsdag da de ryddet strendene i havgapet for plast. Resultatet ble flerfoldige sekker med plastavfall som nå blir håndtert istedenfor å bli løst opp i mikropartikler flytende rundt i havet. – Det er trist å se hvor mye plast som hoper seg opp på strendene, tenk da på hvor mye som blir liggende i havet, sier Richard Nordahl som var en av de 22 ansatte som deltok.  

Skjærgårdstjenesten i Færder, kommunenes ordfører, Oslofjorden Friluftsråd, TV-aksjonen, og ikke minst idealist og initiativtaker Kjetil Lund Pedersen, deltok også i dugnaden. NRK Vestfold/Telemark dokumenterte det hele for folket i regionen (Se innslaget her).

Enormt problem
Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Vi skal redusere plastutslippene og ta vare på verdenshavene. Derfor må vi alle bidra, sier Espen Skinstad som er kvalitets- og miljøsjef hos Wilhelmsen Chemicals. Han er bedriftens ansvarlige for aksjonen.

Sammen med andre store produsenter som bruker plast som emballasje har vi som bedrift avgitt et plastløfte, og deltar sammen i en organisasjon som faktisk bærer navnet ”Plastløftet”. Her har vi forpliktet oss til å jobbe for bedre miljøløsninger for innpakning og emballasje.

Innsamling til TV-aksjonen
Dugnaden sammenfaller godt med årets TV-aksjon, som har fokus på å få stoppet forsøplingen og rensket opp plast fra verdenshavene, under mottoet ”Et hav av muligheter”. ­­– Vi vil oppfordre våre leverandører, kunder og samarbeidspartnere til å delta i aksjonen, gjerne med plastrydding slik som vi gjør i dag, men også med å bidra til aksjonen. Vi har derfor opprettet en egen innsamlingsside hvor våre forbindelser trygt kan overføre økonomiske bidrag til TV-aksjonen sammen med oss, sier Skinstad. Bare følg denne linken, oppfordrer han: www.spleis.no/project/123721

Plast-dilemma
– Vår dugnad er kun et lite bidrag i den store sammenhengen, men vi er opptatt av å etablere en bedriftskultur som hele tiden skal ha fokus på miljøet i alt vi gjør. Denne dugnaden bidrar til det, sier administrerende direktør Thorstein Medhus, og mens han fyller en sekk forteller han om bedriftens plast-dilemma. – Vi har dessverre ikke noe godt alternativ til å bruke plast som emballasje for produktene våre, men vi jobber iherdig med å finne bedre miljømessige løsninger. I mellomtiden må vi jobbe for at all plast skal håndteres og helst resirkuleres. Denne dugnaden er like viktig for vår egen bevisstgjøring som de sekkene vi fyller med søppel, sier han, før han til slutt oppfordrer alle til å bidra til TV-aksjonen ”Et hav av muligheter”.

 • Flerfoldige sekker med plast samlet fra strendene som heldigvis ikke blir oppløst i havet, men sendt til sortering for videre behandling/resirkulering.

  Steps image
 • Denne dugnaden er like viktig for vår egen bevisstgjøring som de sekkene vi fyller med søppel, sier administrerende direktør Thorstein Medhus, mens han fyller en sekk med plast.

  Steps image
 • Anette Hallenstvedt rydder plast på Mellom Bolærne, og oppfordrer til å støtte TV-aksjonen ”Et hav av muligheter”.

  Steps image
 • Dag Sveinung Solaas er oppgitt over at man bruker plast i tauverk for båt og fiske. Mye av det havner rett i havet, sier han.

  Steps image
 • Det er trist å se hvor mye plast som hoper seg opp på strendene, tenk da på hvor mye som blir liggende i havet, sier Richard Nordahl Andersen.

  Steps image

Relaterte artikler

Søppelkasser for sortering

Kildesorteringsguide

Hva skal sorteres hvor? Hva skal sorteres som farlig avfall? Hvor tørr skal emballasjen være? Hva kan sorteres

1. september 2022
Featured Post image

Made in Norway

Wilhelmsen Chemicals AS er en av verdens ledende produsenter og distributør av marine kjemikalier. I Skandinavia har vi en ledende posisjon som...

20. april 2018
Featured Post image

Vi har tatt Plastløftet

Wilhelmsen Chemicals har tatt Plastløftet. Det betyr at vi forplikter oss til å kvitte oss med unødvendig plast, øke andelen resirkulert...

20. april 2021 | Christian Blaadammen Sørensen - Brand Manager
Featured Post image

Bygning eller rom der brannfarlig stoff oppbevares

Vi mottar ofte spørsmål om lagring av brannfarlig stoffer i detaljhandelen. Det er det lokale brannvesen som setter lokale føringer for hva som...

28. september 2022
Kontakt oss
Kontakt oss