Sommer- og vinterspylervæske

Klar sikt er forutsetning for en trygg kjøretur

I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold. Sikkerheten på veien er avhengig av hjulenes grep mot underlaget og førerens evne til å se og vurdere omgivelsene. I sesongovergangene fra vinter til sommer, skifter vi derfor dekk og spylervæske tilpasset værtype, temperatur og type forurensning.

Hvorfor bytte til sommerspylervæske?

Smuss på frontruten endrer seg med temperatur og innhold i luften. Etter en lang vintersesong med kuldegrader, veisalt og snø er nå tiden inne til å bytte til sommerspylervæske. Sommerspylervæske er tilpasset vår- og sommer med innhold av pollen, støv insekter og fugleskitt.

For å sikre skikkelig vaskeevne og klar sikt inneholder derfor sommerspylervæsken såpe tilpasset sommersmuss og en mindre andel frostsikringsvæske enn vinterspylervæsken. Med vinterspylervæske på tanken om sommeren vil bilføreren oppleve svært redusert vaskeevne da fugleskitt og insektrester faktisk setter seg hardere fast til glassoverflaten. Resultatet er at smussen ikke fjernes, men dras utover ruten og reduserer sikten ytterligere.

En ren og klar frontrute er et nødvendig sikkerhetstiltak for å få en trygg kjøretur. For å unngå trafikkfilm og dårlig sikt om sommeren skal det derfor alltid være sommerspylervæske på tanken.

På tide å skifte til sommerspylervæske

Et kjemiteknisk sikkerhetsprodukt av høy kvalitet

På laboratoriet hos Wilhelmsen Chemicals utvikles det unike resepter til ulike spylervæsker. På fabrikken produseres det store volumer spylervæske hver sesong av merkevarene Cleanline, Blåtind og til noen Privat Label kunder. Alle produktene er tilgjengelig på bensinstasjoner, faghandler og utvalgte storbutikker over hele Norge. Spylervæske utvikles og produseres i ulike varianter tilpasset forholdene. Vinterspylervæske utvikles for tiden i variantene -15°C, -18°C og i konsentrat. Sommerspylervæske er tilpasset temperatur ned til -5°C.

Trygg kjøretur og klar sikt med riktig spylervæske

Kvalitet du kan stole på

Uansett hvilken spylervæske du benytter og som er produsert av Wilhelmsen Chemicals, er du sikret et kvalitetsprodukt som sikrer god sikt ut av frontrute, bakrute, samt klare lykteglass som sørger for lyset du trenger og for at du blir sett av andre bilister. Produktene er skånsomme mot metall, lakk, plast, krom og gummi.

I tillegg er spylervæsken konduktiv, det vil si at den leder strøm og kommuniserer med moderne bilers måleinstrumenter slik at man ikke får feilvarsel i panelet. Dette kan medføre kutt i tilførsel av spylervæske til lykteglass og bakrute.