Sommer- og vinterspylervæske

Vinter

Vinter med frost og snø står for døren – på med vinterspylervæske nå!

For å unngå at spylervæsken fryser med gradene, er tiden inne for å bytte fra sommerspylervæske til vinterspylervæske på bilens spylertank. Har bilen fortsatt sommerspylervæske på tanken, så kan du helle på konsentrat. Har bilen lite på tanken kan man benytte vinterspylervæske til tanken er full. Alle spylervæsker fra Wilhelmsen Chemicals er fullt ut blandbare. Ønsker du å tømme tanken helt, så spyles tanken tom for restene av sommerspylervæsken.

En vinterspylervæske fra Wilhelmsen Chemicals er tilsatt tensider (såper) og frostsikringsvæske. Tensidene gir skikkelig rengjøringseffekt på typisk vintersmuss som kjennetegnes med veisalt, olje, asfaltpartikler og trafikkfilm. Frostsikringsvæske er tilsatt for at spylervæsken ikke skal fryse og holde seg flytende ved lave temperaturer.

Vinterspylervæsken fra Wilhelmsen Chemicals utvikles og produseres med frysepunkt ned til -15 ˚C og -18˚C der første iskrystall dannes, spylervæsken blir ikke til hard is ved den angitte temperaturen. I tillegg utvikles det spylervæskekonsentrat med frysepunkt helt ned til -60 ˚C grader. Konsentratet skal blandes ut med vann tilpasset temperaturen der den skal benyttes, på baksiden av flasken står blandingsforholdene. Med blandingsforholdet 1:1 holder spylervæsken seg flytende helt ned til  -30 ˚C.

 

Klar sikt er forutsetning for en trygg kjøretur

I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold. Sikkerheten på veien er avhengig av hjulenes grep mot underlaget og førerens evne til å se og vurdere omgivelsene. I sesongovergangene fra vinter til sommer, skifter vi derfor dekk og spylervæske tilpasset værtype, temperatur og type forurensning.

Et kjemiteknisk sikkerhetsprodukt av høy kvalitet

På laboratoriet hos Wilhelmsen Chemicals utvikles det unike resepter til ulike spylervæsker. På fabrikken produseres det store volumer spylervæske hver sesong av merkevarene Cleanline, Blåtind og til noen Privat Label kunder. Alle produktene er tilgjengelig på bensinstasjoner, faghandler og utvalgte storbutikker over hele Norge. Spylervæske utvikles og produseres i ulike varianter tilpasset forholdene. Vinterspylervæske utvikles for tiden i variantene -15°C, -18°C og i konsentrat. Sommerspylervæske er tilpasset temperatur ned til -5°C.

Trygg kjøretur og klar sikt med riktig spylervæske

Kvalitet du kan stole på

Uansett hvilken spylervæske du benytter og som er produsert av Wilhelmsen Chemicals, er du sikret et kvalitetsprodukt som sikrer god sikt ut av frontrute, bakrute, samt klare lykteglass som sørger for lyset du trenger og for at du blir sett av andre bilister. Produktene er skånsomme mot metall, lakk, plast, krom og gummi.

I tillegg er spylervæsken konduktiv, det vil si at den leder strøm og kommuniserer med moderne bilers måleinstrumenter slik at man ikke får feilvarsel i panelet. På noen bilmodeller kan medføre kutt i tilførsel av spylervæske til lykteglass og bakrute når bilens instrumentpanel viser at tanken er tom selv om den faktisk ikke er det.