×

Sommer- og vinterspylervæske

Benytt spylervæske tilpasset sesongen

I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold. Sikkerheten på veien er avhengig av hjulenes grep mot underlaget og førerens evne til å se og vurdere omgivelsene. I sesongovergangene fra vinter til sommer, skifter vi derfor dekk og spylervæske tilpasset værtype, temperatur og type forurensning.

Se spylervæsketesten under:

Kontakt oss

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon

Kundeservice
 • Vår, sommer og tidlig høst – benytt sommerspylervæske!

  Smuss på frontruten endrer seg med temperatur og innhold i luften. Etter en lang vintersesong med kuldegrader, veisalt og snø er nå tiden inne til å bytte til sommerspylervæske. Sommerspylervæske er tilpasset vår- og sommer med innhold av pollen, støv insekter og fugleskitt.

  For å sikre skikkelig vaskeevne og klar sikt inneholder derfor sommerspylervæsken såpe tilpasset sommersmuss og en mindre andel frostsikringsvæske enn vinterspylervæsken. Med vinterspylervæske på tanken om sommeren vil bilføreren oppleve svært redusert vaskeevne da fugleskitt og insektrester faktisk setter seg hardere fast til glassoverflaten. Resultatet er at smussen ikke fjernes, men dras utover ruten og reduserer sikten ytterligere.

  En ren og klar frontrute er et nødvendig sikkerhetstiltak for å få en trygg kjøretur. For å unngå trafikkfilm og dårlig sikt om sommeren skal det derfor alltid være sommerspylervæske på tanken.

  Bytt til sommerspylervæske
 • Høst, vinter og tidlig vår – benytt vinterspylervæske!

  For å unngå at spylervæsken fryser med gradene, er tiden inne for å bytte fra sommerspylervæske til vinterspylervæske på bilens spylertank. Har bilen fortsatt sommerspylervæske på tanken, så kan du helle på konsentrat. Har bilen lite på tanken kan man benytte vinterspylervæske til tanken er full. Alle spylervæsker fra Wilhelmsen Chemicals er fullt ut blandbare. Ønsker du å tømme tanken helt, så spyles tanken tom for restene av sommerspylervæsken.

  En vinterspylervæske fra Wilhelmsen Chemicals er tilsatt tensider (såper) og frostsikringsvæske. Tensidene gir skikkelig rengjøringseffekt på typisk vintersmuss som kjennetegnes med veisalt, olje, asfaltpartikler og trafikkfilm. Frostsikringsvæske er tilsatt for at spylervæsken ikke skal fryse og holde seg flytende ved lave temperaturer.

  Vinterspylervæsken fra Wilhelmsen Chemicals utvikles og produseres med frysepunkt ned til -15 ˚C og -18˚C der første iskrystall dannes, spylervæsken blir ikke til hard is ved den angitte temperaturen. I tillegg utvikles det spylervæskekonsentrat med frysepunkt helt ned til -60 ˚C grader. Konsentratet skal blandes ut med vann tilpasset temperaturen der den skal benyttes, på baksiden av flasken står blandingsforholdene. Med blandingsforholdet 1:1 holder spylervæsken seg flytende helt ned til  -30 ˚C.

   

  Bytte til vinterspylervæske

 

 

Bytt spylervæske når du bytter dekk, da er du klar for sesongen

Et kjemiteknisk sikkerhetsprodukt av høy kvalitet

På laboratoriet hos Wilhelmsen Chemicals utvikles det unike resepter til ulike spylervæsker. På fabrikken produseres det store volumer spylervæske hver sesong av merkevarene Cleanline, Blåtind og til noen Privat Label kunder. Alle produktene er tilgjengelig på bensinstasjoner, faghandler og utvalgte storbutikker over hele Norge. Spylervæske utvikles og produseres i ulike varianter tilpasset forholdene. Vinterspylervæske utvikles for tiden i variantene -15°C, -18°C og i konsentrat. Sommerspylervæske er tilpasset temperatur ned til -5°C.

Kvalitet du kan stole på

Uansett hvilken spylervæske du benytter og som er produsert av Wilhelmsen Chemicals, er du sikret et kvalitetsprodukt som sikrer god sikt ut av frontrute, bakrute, samt klare lykteglass som sørger for lyset du trenger og for at du blir sett av andre bilister. Produktene er skånsomme mot metall, lakk, plast, krom og gummi.

I tillegg er spylervæsken konduktiv, det vil si at den leder strøm og kommuniserer med moderne bilers måleinstrumenter slik at man ikke får feilvarsel i panelet. På noen bilmodeller kan medføre kutt i tilførsel av spylervæske til lykteglass og bakrute når bilens instrumentpanel viser at tanken er tom selv om den faktisk ikke er det.

 

 

Relaterte artikler

Søppelkasser for sortering

Kildesorteringsguide

Hva skal sorteres hvor? Hva skal sorteres som farlig avfall? Hvor tørr skal emballasjen være? Hva kan sorteres

1. september 2022
Kompass - styre

Vi har signert Grønnvaskingsplakaten

Wilhelmsen Chemicals - en avdeling av Wilhelmsen Group, som styrer etter godt etablert Code of Conduct og har tydelige bærekraftsmål. ...

18. august 2022
Featured Post image

Først med svanemerket husvask

Å Svanemerke våre produkter har vært, og er et mål for alle våre produktområder der det finnes svanekriterier. Vi har svært strenge krav til...

30. mars 2022 | Christian Blaadammen Sørensen - Brand Manager
Blårind Desinfeksjon portefølje

Blåtind desinfeksjonsprodukter

Blåtind desinfeksjonsprodukter er testet og godkjent i henhold til europeiske EN-standarder for desinfeksjonsprodukter. Testene dokumenterer produktenes effekt på bakterier, sopp og virus, inkludert kappekledte virus slik som koronaviruset.
12. desember 2021
Kontakt oss
Kontakt oss