×

Hvilke produkter kan du benytte til desinfeksjon av hender og overflater?

Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker svar på hvilke produkter de kan benytte til desinfeksjon av hender og overflater. Samtidig florerer det en del «råd og tips» i aviser og sosiale medier rundt dette temaet noe man naturlig nok skal være litt skeptisk til, da en del av disse rådene og tipsene ikke kommer fra personer som nødvendigvis har relevant kjemibakgrunn.

Alle «vaskemidler eller rensemidler» er gjerne utviklet til spesielle formål, det vil si de har spesifikke oppgaver de skal løse. Komponentene (ingrediensene) i disse er nøye utvalgt for å løse oppgaven på best mulig måte og er dermed ikke laget for å passe til alt av overflater på hverken mennesker eller materialer.

Wilhelmsen Chemicals har i den senere tid også utviklet spesialprodukter under merkevaren Blåtind til Hånddesinfeksjon og Overflatedesinfeksjon . Dette er, som det fremgår av navnet, spesialmidler som er egnet til formålet som de beskriver.

Vår anbefaling er å benytte riktig produkt til det formålet det er utviklet for. Feilbruk kan få uheldige konsekvenser.

Blåtind Hånddesinfeksjon

Blåtind Hånddesinfeksjon er en effektiv antibakteriell gel uten parfyme for desinfeksjon av hud og hender. Blåtind Hånddesinfeksjon er etanolbasert og inneholder i tillegg ingredienser som gjør at huden ikke tørker ut så lett. Blåtind Hånddesinfeksjon er utviklet for desinfeksjon av hud og hender. Skånsom mot huden. Inneholder 85 % alkoholer. Produktet er klassifisert som Desinfeksjonsmidler i klasse PT1, til hygiene for mennesker.

 

Blåtind Overflatedesinfeksjon

Blåtind Overflatedesinfeksjon er et effektivt antibakteriellt produkt uten parfyme for bruk på overflater. Produktet er etanolbasert og fordamper raskt fra overflaten og trenger ingen etterbehandling. Inneholder 85 % alkoholer. Desinfeksjonsmidler i PT2 til desinfeksjon av harde og glatte overflater.

 

I vårt standardsortiment har vi  også rødsprit og blårens som regnes som «alkoholholdige» produkter, de er som alt annet også utviklet til gitte oppgaver, dette kan du lese mer om her:

 

Blåtind Blårens

Blåtind Blårens har mange bruksområder og brukes bl.a som rensevæske, avfetting, elektro cleaner, frostsikring o.a. Blårens fordamper fort og etterlater ingen rester. Blårens består av ren Isopropanol. Effektiv til flekkfjerning og rensing av diverse overflater. Utmerket som rensemiddel for elektronikk, kretskort etc. Egner seg også som rensemiddel for forskjellige kontor og datamaskiner, tastatur, strekkode- og kortlesere, telefoner og annet elektronisk utstyr. Kan også brukes for rensing av forskjellige typer husholdningsapparater som f.eks kjøkkenvifter, dørhåndtak, servanter og frisøredskaper. Blårens kan også benyttes til avtørring av fuktig tre, jern og betong før maling/overflatebehandling. Blårens er blandbar med vann i alle forhold. Bør ikke brukes til rensing på hud da Blårens har sterk avfettende virkning.

 

Rødsprit

Rødsprit består av denaturert etanol og farge. Inneholder blandt annet også Bitrex som er et denatureringsmiddel. Rødsprit er et rense- og avfettingsmiddel som kan brukes på de fleste overflater som f.eks. metall og tre før lakkering og maling. Produktet er også utmerket til flekkfjerning på tekstiler og annet, som brennvæske for spritapparater, frostsikring i vannlås, vannpumper og vvs- systemer, og som generell rensevæske i hjemmet. Produktet kan brukes konsentrert, eller tynnes med vann, f.eks. hvis man ønsker en bestemt frysetemperatur.

Relaterte artikler

Blårind Desinfeksjon portefølje

Blåtind desinfeksjonsprodukter

Blåtind desinfeksjonsprodukter er testet og godkjent i henhold til europeiske EN-standarder for desinfeksjonsprodukter. Testene dokumenterer produktenes effekt på bakterier, sopp og virus, inkludert kappekledte virus slik som koronaviruset.
12. desember 2021
Pipette

Hvilke produkter kan du benytte til desinfeksjon av hender og overflater?

Vi får mange henvendelser fra folk som ønsker svar på hvilke produkter de kan benytte til desinfeksjon av hender og overflater. Samtidig florerer...

30. september 2021
Blårind Desinfeksjon portefølje

Tilbake til normalen

Samfunnet åpnes nå mer opp igjen og flere vender tilbake til jobb, skole og aktiviteter. Da er det godt å vite at Blåtind kan bidra til en trygg...

12. august 2021
Viser bilde av feilmerket desinfeksjon. unntak 4. oktober

Miljødirektoratet har opphevet midlertidige lettelser i regelverket

Fredag 11. september 2020 meldte Miljødirektoratet at norske myndigheter ikke fastsetter en ny forskrift om midlertidige unntak for hånd- og...

18. september 2020
Kontakt oss
Kontakt oss