×

Frysepunkt

Temperaturmerkingen på emballasjen forklarer når første iskrystall dannes i spylervæsken.

Vinterspylervæskene fra Wilhelmsen Chemicals vil imidlertid ikke fryse til hard is, men kun få en slush-lignede konsistens ved svært lav temperatur. Dermed vil en spylervæske fra Wilhelmsen Chemicals aldri skade bilens spyleranlegg, pumpe, dyser eller slanger.

Kontakt oss

Lyst til å vite mer?

Ta kontakt med vår kundeservice for mer informasjon

Kundeservice

I vanlig vintervær holder det lenge med å bruke en vinterspylervæske som er tilpasset og merket med -15 ˚C.

Det vil si at første iskrystall vil oppstå på ruten i denne temperaturen. Når temperaturen synker til kaldt vintervær, så skal imidlertid vinterspylervæske merket -18 ˚C som hovedregel brukes.

 

Ved kjøring i områder med svært lave temperaturer er det konsentrat som gjelder og innholdet skal blandes opp til forventet utetemperatur. Konsentratet har et frysepunkt på -65 ˚C og blandet feks med 1 liter vann oppnås en spylervæske som danner første iskrystall ved -30 ˚C. Mer vann gir høyere frysepunkt og motsatt, slik som denne tabellen viser:

Har du allerede vinterspylervæske på tanken og skal inn i et svært kaldt område må spylervæsken tilsettes spylervæskekonsentrat for fortsatt være i flytende form. Uvissheten om hvor mye væske det allerede er på tanken gjør blandeoppgaven litt utfordrende, men hovedregelen er å tilsette rent konsentrat til du oppnår effekten du ønsker.

Wilhelmsen Chemicals utvikler, blander og produserer spylervæske tilpasset norske forhold med krevende vintervær. Spylervæskene Cleanline og Blåtind er Wilhelmsen Chemicals egne merkevarer og begge tilbyr vinterspylervæske i variantene -15 ˚C, -18 ˚C og konsentrat.

Cleanline spylervæske er Premium-produktet som alltid inneholder den beste kvaliteten basert på våre siste innovasjoner. Cleanline skal gjennom «Innovating Performace» alltid imponere og overbevise deg som bilfører om at Cleanline er et riktig valg både for deg og bilen.

Blåtind har siden 1932 vært en pionér og favoritten til de fleste. Med Blåtind på spylertanken får du kvaliteten du kjenner og kan stole på. Gjennom bred distribusjon er Blåtind markedets største merkevare innen spylervæske.

 

All spylervæske blir produsert i Norge i våre fabrikker på utsiden av Tønsberg. Du kan lese mer om dette her

Spylervæskeskolen

Du finner våre filmer fra spylervæskeskolen på vår YouTube kanal

YouTube

Relaterte artikler

Spylervæske vintervær

Bytt til vinterspylervæske

Med vinteren kommer kuldegradene og vinterspylervæske av god kvalitet må fylles på tanken. Dette for å fjerne vintersmuss og unngå frost på...

1. september 2022
Bytt til sommerspylervæske

Sommerspylervæske fra Wilhelmsen Chemicals

Klar sikt er forutsetning for en trygg kjøretur I Norden har vi svært varierende værforhold som gir bilførere krevende kjøreforhold....

18. april 2022
Blåtind DE-ICER

Blåtind De-Icer

Blåtind De-Icer er en effektiv avisingsvæske for utvendig bruk på bilruter. Fjerner effektivt is på bilens ruter og lykter. Minimerer bruk av...

29. november 2019
Bil med is på ruten

Må jeg skifte spylervæske for å dra på fjellet?

Du har sommerspylervæske på tanken og skal på fjellet på en tid der du kan kan risikere lave temperaturer. Hva gjør du? En god...

31. oktober 2019
Kontakt oss
Kontakt oss